Jaro klepe na dveře a s ním přichází čas oblíbených velikonočních tradic. Ať už plánujete upéct klasický makový závin, nadýchaného velikonočního beránka, nebo chcete překvapit blízké moderními dezerty, s osvědčenými pomocníky od Dr. Oetker bude vaše jarní pečení hračkou. Přinášíme vám přehled výrobků, které přemění vaši kuchyň na voňavé království plné velikonočních dobrot – od tradičního mletého máku přes praktické sušené vaječné bílky až po originální novinky, které do vašich receptů přinesou svěží jarní vánek.
100% Mák mletý Dr. Oetker
Autentická maková chuť pro vaše tradiční recepty
Mák je dětství. Šišky s mákem, makový závin, štrúdl s mákem a višněmi. Dnes zažívá mák v kuchyni revoluci, a kromě snídaňových jídel se objevuje i v moderních dezertech. Prvotřídní český 100% Mák mletý Dr. Oetker je jemně mletý a má lahodnou sladkou chuť, příjemnou vůni a krásnou modrou barvu. Obsahuje také vysoký podíl vlákniny, vápníku a železa a je zdrojem bílkovin. Proto je mák označován za superpotravinu.
Tip na velikonoční pečení: Ochutnejte lahodného Beránka s makovými kudrnami.
Maková náplň Dr. Oetker
Připravená k okamžitému použití
S prvotřídní hotovou Makovou náplní Dr. Oetker ušetříte čas, nikoli však kvalitu. Vyvážená receptura s vysokým obsahem jemně mletého modrého máku zaručí dokonalou náplň pro koláče, buchty nebo závin. Pokud nechcete trávit hodiny v kuchyni, ale máte chuť na lákavou dobrotu, sáhněte po makové náplni.
Tip na luxusní pohoštění: Makový dort vás ohromí barevným vzhledem a chutí si vás získá navždy.
Droždí Dr. Oetker
Jistota při kynutém pečení
S kynutým těstem se pojí hotové legendy. Vykyne – nevykyne? Nechat ho v teple, nebo přes noc v lednici? Se sušeným Droždím Dr. Oetker je všem obavám konec. Je ideální pro slané i sladké těsto, kynuté koláče, mazance nebo beránky pro váš velikonoční stůl. Vytvoří extra vláčné a nadýchané těsto. Jeho použití je jednoduché a rychlé, a navíc garantuje i začínajícím kuchařkám, že jim těsto vykyne a pečivo bude krásně kypré. Na rozdíl od čerstvého droždí můžeme mít sušené Droždí Dr. Oetker doma kdykoli po ruce, a navíc s ním odpadá nutnost přípravy kvásku.

Tip: Připravte si tradiční velikonoční Domácí kváskový mazanec.
100% Vaječné bílky Dr. Oetker
Perfektní pomocník při přípravě sněhového těsta
Možná je budete mít chvíli ve skříni, ale pak vám jednoho dne zachrání život, tedy dort, a už se jich nevzdáte. Prvotřídní sušené pasterizované 100% Vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu nahradí 5 čerstvých bílků. Stačí přidat vodu a při šlehání vznikne klasický sníh. Snadno vykouzlíte polevu, sníh na těsto nebo základ na „Pavlovu“, aniž byste museli řešit, co se žloutky, které vám zbyly. A ještě jeden bonus: v sušeném stavu jsou Vaječné bílky Dr. Oetker zdrojem kvalitních bílkovin pro přípravu koktejlů a kaší nebo moderních fitness dezertů. Tip: Použijte je na přípravu Kakaovo-avokádové dezertní bomby a dopřejte si sladké potěšení s porcí proteinů navíc.
Přírodní kakao Dr. Oetker
Svěží jaro si zaslouží přírodní kakao
Pokud používáte výhradně holandské kakao, zpozorněte. Přírodní kakao Dr. Oetker je 100% přírodní kakao s jedinečnou přirozenou plnou kakaovou chutí a vůní. Zachovává si důležité vlastnosti kakaových bobů, neboť neprošlo alkalizačním procesem. Je proto bohaté zejména na velmi ceněné antioxidanty. Má světlejší barvu než kakao holandské a nižší pH, a proto je velmi žádoucí např. pro recepty na pečení s použitím jedlé sody. Tuto přísadu aktivuje, což vede k nadýchanějšímu těstu. To je alchymie, že?
Tip: Na vnitřní straně obalu najdete recept na Kakaové cookies s přírodním kakaem.
VANILKOVÝ SORTIMENT:
Pravá vanilka v každé lžičce
Jemně mletá vanilka Dr. Oetker dodá vašim jarním dezertům exotickou a příjemně intenzivní kořeněnou vůni a chuť. Vanilka mletá je určena k okamžitému použití. Jen 1 kávová lžička (asi 1 g) dodá Vašim pokrmům příjemnou chuť a vůni pravé vanilky. 1 sáček odpovídá asi 1 vanilkovému lusku. Výborně se hodí do dezertů, zmrzlin, pečení, sladkých pokrmů, krémů, džemů, ale také do nápojů a kaší.
Tip: Na zadní straně najdete recept na přípravu Vanilkové panna cotty.
Vanilková pasta s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker
Jedinečná Vanilková pasta Dr. Oetker je rafinovanou kombinací vanilkového extraktu z vanilky Bourbon s mletým vanilkovým luskem. Má jemnou konzistenci, díky praktickému balení v uzavíratelné tubě se snadno dávkuje a hodí se do všech velikonočních receptů. Jedno balení odpovídá přibližně 10 vanilkovým luskům. 1–2 kávové lžičky odpovídají 1 vanilkovému lusku.
Tip: Doporučujeme vanilkovou pastu nejprve rozmíchat v tekutých složkách receptu a teprve poté ji přidat do těsta. Zkuste to třeba při pečení Špenátového bezlepkového chlebíčku.
Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Výjimečná vanilková chuť v kapkách
Extrakt Dr. Oetker Bourbon vanilka Madagaskar je vyroben z vysoce kvalitních vanilkových lusků, vypěstovaných na tomto nádherném africkém ostrově. Má intenzivní chuť a vůni, krásnou sirupovitou konzistenci a neobsahuje žádný alkohol, takže je ideální k ochucení pečiva, krémů, palačinek nebo nápojů. Bude se vám hodit při přípravě pohoštění pro celou rodinu i sladkých odměn pro koledníky.
Tip: Stačí jen pár kapek, abyste vylepšili chuť a vůni velikonočních dezertů. Třeba v Tartaletkách citronová tráva chuť vanilky skvěle zjemní kyselé podtóny.
Krtkův dort Green & White
Hledáte originální a jedinečný velikonoční dezert?
Chcete upéct něco originálního a zároveň potěšit děti? Sladký zelený Krtkův dort s lahodným korpusem, šlehačkovou náplní, banánem a čokoládovými vločkami rozsvítí váš stůl nejen o Velikonocích. Jedinečnou barvu mu dodává přírodní barvivo získané ze zelených rostlin. Zkuste ho ozdobit jedlými květy nebo čerstvým ovocem a překvapte své hosty svěžím jarním dezertem.
Tip: Postupujte přesně podle návodu na obalu a získejte originální velikonoční překvapení.
Premium Puding Pravá Vanilka smetanová Dr. Oetker
Oslavte příchod jara s lahodným rebarborovým koláčem
Rebarborový pudingový koláč je bezpochyby jedním z nejlahodnějších jarních dezertů. Dejte mu letos na jaře šanci, však se začátkem teplých dní přichází čas experimentovat s novými kombinacemi chutí a barev. Sladký koláč s krémovou pudingovou náplní a nakyslou rebarborou rozzáří váš velikonoční stůl. Jedinečný šmrnc mu dodává právě rebarbora, která je symbolem jara. Její ostřejší chuť krásně zjemní vláčný vanilkový puding.
Tip: Pro opravdovou jemnost sáhněte po kvalitním vanilkovém pudingu Premium Puding Pravá Vanilka smetanová
Velikonoce jsou o tradicích, radosti v kruhu rodiny a vůni domácího pečiva. S kvalitními výrobky Dr. Oetker zvládnete velikonoční pečení s lehkostí a vykouzlíte dezerty, které potěší vaše blízké a přátele. Přejeme vám sladké a šťastné svátky!