Jak si zpříjemnit letní cestování

Plánujete letní dovolenou do zahraničí nebo chcete poznávat Českou republiku? Ať už se rozhodnete cestovat kamkoliv, přinášíme vám tipy, jak si toto cestování zpříjemnit. Poradíme vám, jak elegantně dodržovat pitný režim, jak si užít pohodlné cestování a co vždy přibalit s sebou.

Pohodlí na cestách

Ať už se rozhodnete cestovat vlastním autem, letadlem nebo třeba vlakem, vždy myslete na své pohodlí. Přibalte si na cesty svůj oblíbený dárkový polštář s vtipným potiskem, který vám připomíná domov a vaše blízké. Zabalte si také deku nebo alespoň větší šátek, použitelný i jako přikrývka. Pohodlí podpořte volnějším oděvem, nebojte se cestovat v teplákách nebo legínách. Nechcete přece celou cestu trpět v těsném a nepohodlném oblečení.

Pití povoleno

Při cestování nezapomínejte na pitný režim. A nemusí se jednat zrovna o sklenici šumivého vína na letišti, nebo doušek něčeho ostřejšího z vaší oblíbené placatky. Ale samozřejmě pokud vám zpříjemní let a první chvíle mimo každodenní povinnosti, tak proč ne. Nejen v létě vám však cestování zpříjemní také cestovní hrnek na kávu. Vyberte si hrnek s vtipným potiskem, například s optimistickým heslem – Začni každý den s úsměvem.

Co přibalit s sebou

Do cestovní tašky si přibalte také dostatečně velkou svačinu, ideálně v podobě cereální tyčinky, sušeného masa nebo jiných dobrot, které vydrží i vyšší teploty. Nezapomeňte na knihu, když už konečně budete mít čas číst a užijte si dovolenou i v offline režimu. Kromě dostatečného množství oblečení, přibalte na cesty také kosmetiku, lékárničku a nezapomeňte na doklady a peníze. Z důvodu bezpečnosti, část peněz si nechte ve své peněžence u sebe a část dejte do peněženky, či nenápadné přihrádky, v jiném zavazadle.

Dovolená na chatě

Pokud se chystáte na dovolenou na chatě, nebojte si přibalit také deskové hry, případně jinou zábavu. Jedná-li se o vaši chatu, nebojte se vylepšit interiér pomocí chytře zvolených dekorací. Vneste do svého letního sídla svou osobitost, přidejte obrázky, fotky ve fotorámečku či  vtipné cedule a cedulky.

Dárky pro přátele

Cestujete-li za přáteli, nezapomeňte jim vybrat dárek na míru. Může se jednat o hrnek se jménem nebo dekoraci pro útulný domov. Pokud chcete pro své blízké připravit domácí dobrotou, vsaďte na zavařeniny nebo domácí víno či likér.

Užijte si letní cestování, ať už se chystáte do zahraničí nebo máte v plánu prozkoumat krásy naší země.

Exit mobile version