Dát si něco dobrého, zkusit novinku, dopřát si výběr ze světových receptů. I zdánlivě obyčejné rizoto má za sebou bohatou historii a je v Itálii doslova jako doma. Když ho ochutnáte v podobě, jaká je typická pro apeninské restaurace, budete příjemně překvapeni. Klasika školních jídelen, možná skoro až postrach, má mnoho podob a jen jedna z nich je přímo umělecká. Zkuste lanýžové rizoto nebo si vyzkoušejte připravit tento recept třeba s bílým vínem, speciálními druhy rýže nebo tymiánem, jenž dodá příjemnou chuť i vůni. Není právě tohle při stolování zcela zásadní?

Elegantní příprava, to je základ úspěchu
Bílé víno, šalotka, speciální rýže, jako je například arborio, ale také zeleninový vývar nebo kostička másla. To je základ pro rizoto tak, jak ho mají v italských kuchyních nejraději. Pokud jste rozeným labužníkem, podruhé už ho nebudete chtít nijak jinak. Příprava potrvá několik desítek minut se vším všudy, takže určitě nepůjde o nějakou časovou ztrátu. Vynaložená námaha bude přímo úměrná dobrotě, kterou pak budete servírovat. Nezapomeňte míchat, protože v opačném případě tuhle pochoutku připálíte. Nebojte se ochutnávat, vždyť to je pro každého mistra kuchaře výsostně důležité téma. A především pak nezapomínejte, extra panenský olivový olej je na dochucení pravého italského jídla velmi klíčový a zásadní. Možná si pak připravíte ještě kromě rizota také špagety carbonara.

Hledáte nějaký zajímavý tip na recepty? Samozřejmě, nabízí se jich opravdu hodně, ať už si dáte s radostí rybí specialitu nebo si vychutnáte rizoto, rajčatovou polévku, co je doma v Andalusii a spoustu dalších dobrot. Prémiový olivový olej od olivum.cz je ideálním společníkem pro každou domácnost. Teď už jen připravit sváteční menu, ať už očekáváte ctěné hosty nebo máte v plánu večer ve dvou s nádechem romantiky.
https://no1.cz/s-kvalitnimi-panskymi-damskymi-a-detskymi-botami-budete-moct-vyrazit-na-turu-kazdy-den/
https://www.kreativity.cz/poznejte-charakter-byku/
https://iextra.cz/usnadnete-si-jarni-uklid/